Speurtocht

Speurtocht Hillie’s Huis
Vanaf 4 januari 2024 kunnen kinderen in de Oudheidkamer in Wolvega de nieuwe speurtocht ‘Hillie’s Huis’ komen ontdekken. De speurtocht is een zoekspel dat kinderen door alle ruimtes van het oude burgemeestershuis leidt.

‘Hillie’, genoemd naar de dochter van de eerste burgemeester die dit pand bewoonde, speelt een rol in dit spel. Zij nodigt kinderen uit voorwerpen uit haar tijd te zoeken en vergelijken met de huidige tijd. Zoals een echt Kraak de Code- spel is er een geheim woord te vinden.

De speurtocht is ontwikkeld door erfgoeddocent Kelly Hofman de Vries, en geschikt voor kinderen van 6-12 jaar, individueel of in kleine groepjes.

Openingstijden
De Oudheidkamer is geopend op woensdag t/m vrijdag  13.00 – 17.00 en op zaterdag van 13.00 – 16.00 uur. Let op:  In de maanden oktober t/m maart is de Oudheidkamer op woensdag gesloten.

Spelregels
Vanwege de beperkte ruimte in de Oudheidkamer en het benodigde spelmateriaal hebben we een aantal spelregels die er voor moeten zorgen dat iedereen op z’n gemak de speurtocht kan volbrengen zonder daarbij gestoord te worden door andere speurders.

  1. Een groep bestaat uit maximaal 1 – 4 vier kinderen en 1 volwassene.
  2. De volwassene is verplicht aanwezig voor de begeleiding en vanwege de uitleg die de kinderen vooraf krijgen.
  3. We kunnen maximaal 2 groepen kinderen per middag ontvangen, met ieder een eigen starttijd, op 13.30 uur of 15.00 uur.

Reserveren

  1. Als je wilt deelnemen aan deze speurtocht dan kun je je op de openingsdagen aanmelden bij de Oudheidkamer. Je mag ook bellen, telefoon 0561 615 700.
  2. Je kunt dan aangeven wanneer je zou willen komen en met hoeveel.
  3. Het kan zijn dat jouw favoriete datum/tijdstip al bezet is, vraag dan een andere datum/tijdstip.

Kosten
De entree is gratis voor de kinderen, alleen de begeleidende volwassene betaalt de entree van € 3,50, als hij/zij geen lid is van de Oudheidkamer Weststellingwerf.

Help Pake & Beppe De Vakantie Door!

In de voorjaarsvakantie is het weer tijd voor ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’! Een record! Vanaf dinsdag 19 februari tot en met Vrijdag 23 februari 2024 worden er volop leuke, creatieve en leerzame activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang ‘op vertoon’ van hun pake, beppe of een andere volwassene.

Kijk voor alle deelnemende musea en activiteiten op: www.museum.frl/pakebeppe

Tijdens vakanties logeren kinderen vaak bij hun grootouders of willen de grootouders een leuk dagje uit met hun kleinkinderen. Voor de pakes en beppes kan het soms moeilijk zijn iets leuks te bedenken om samen met de kleinkinderen te doen. De Friese musea en archieven spelen hier op in met ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Tijdens de voorjaarsvakantie biedt elke deelnemende instelling diverse activiteiten aan, dat jong en oud op een boeiende wijze in contact brengt met het cultureel erfgoed in Friesland.

Tijdens de voorjaarsvakantie doet de Oudheidkamer Weststellingwerf mee aan “Help pake en Beppe de vakantie door”. De opa’s en oma’s (of een andere ouder) met hun (klein) kind(eren) tijdens de openingsdagen met een speurtocht door de Oudheidkamer doen, kinderen kunnen op die manier op een speelse manier in contact komen met het verleden. Aan het einde van de speurtocht krijgen de kinderen een kleine traktatie. De Oudheidkamer is gevestigd in de oude burgemeester-villa aan de Hoofdstraat Oost 52 te Wolvega, wij zijn geopend op donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. De entreeprijs is voor volwassenen € 3,50 p.p. Voor info. kunt u ons bellen: 0561-615700, via de E-mail: oudheidkamer@hetnet.nl, Website: oudheidkamer-wolvega.nl en op Facebook: Oudheidkamer Weststellingwerf