Help Pake & Beppe De Vakantie Door!

In de voorjaarsvakantie is het weer tijd voor ‘Help Pake & Beppe De Vakantie Door’! Een record! Vanaf dinsdag 28 februari tot en met vrijdag 3 maart 2023 worden er volop leuke, creatieve en leerzame activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang ‘op vertoon’ van hun pake, beppe of een andere volwassene.

Kijk voor alle deelnemende musea en activiteiten op: www.museum.frl/pakebeppe

Tijdens vakanties logeren kinderen vaak bij hun grootouders of willen de grootouders een leuk dagje uit met hun kleinkinderen. Voor de pakes en beppes kan het soms moeilijk zijn iets leuks te bedenken om samen met de kleinkinderen te doen. De Friese musea en archieven spelen hier op in met ‘Help Pake & Beppe de vakantie door’. Tijdens de voorjaarsvakantie biedt elke deelnemende instelling diverse activiteiten aan, dat jong en oud op een boeiende wijze in contact brengt met het cultureel erfgoed in Friesland.

Tijdens de voorjaarsvakantie doet de Oudheidkamer Weststellingwerf mee aan “Help pake en Beppe de vakantie door”. De opa’s en oma’s (of een andere ouder) met hun (klein) kind(eren) tijdens de openingsdagen met een speurtocht door de Oudheidkamer doen, kinderen kunnen op die manier op een speelse manier in contact komen met het verleden. Aan het einde van de speurtocht krijgen de kinderen een kleine traktatie. De Oudheidkamer is gevestigd in de oude burgemeester-villa aan de Hoofdstraat Oost 52 te Wolvega, wij zijn geopend op woensdag, donderdag en vrijdag van 13.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag van 13.00 uur tot 16.00 uur. De entreeprijs is voor volwassenen € 3,50 p.p. Voor info. kunt u ons bellen: 0561-615700, via de E-mail: oudheidkamer@hetnet.nl, Website: oudheidkamer-wolvega.nl en op Facebook: Oudheidkamer Weststellingwerf