DE TENTOONSTELLING :

      Van Nozems tot Hipsters

Op 24 september tijdens het Lindefestival 2022 zal wethouder Roelof Theun Hoen om 11 uur de unieke expositie “Van Nozems tot Hipsters” openen.
Een tentoonstelling over de roerige jaren ’60, ’70 en ’80 in Gemeente Weststellingwerf.
De opening van de tentoonstelling zal onderdeel zijn van het gehele thema rond het Lindefestival. Naast prachtige foto’s en verhalen uit de tijd van bijvoorbeeld Bilok en de Egelantier, over jeugdhonken en het verbeteren van de wereld is ook het tempeltje in ere herstelt!
  • Er zullen ook demonstraties stencilen en graffiti zijn.
  • En op het Centrumplein zullen de Beatkings te horen zijn.
  • Kortom, Jeugdsentiment ten top!
De tentoonstelling kan t/m 17 december bezocht worden op wo t/m za van 13 tot 17 uur.
Daarnaast kunnen er Rondleidingen of Lezingen op aanvraag georganiseerd worden.

De Kerststallen van Jan de Vries

Op 06 December 2022 zal Jan de Vries een groot deel van zijn kerststallen tonen in de Oudheidkamer Weststellingwerf.

Zijn eerst kerststal heeft Jan al meer dan 40 jaar geleden gekregen van zijn kinderen dit was in 1979 het was een gewoon stalletje van de HEMA. Hij verzameld en maakt nu zelf ook de kerststallen, hij is dus echt verkocht aan de kerststallen. Inmiddels heeft hij meer dan 400 en is nog steeds op zoek naar de bekende tafereeltjes van Jozef, Maria en het kindeke jezus in de kribbe.

Ook werd bij het opzetten van de collectie aandacht besteed aan de verscheidenheid van gebruikte materialen zoals: klei, terracotta, maïsblad, glas, tin, gips, diverse houtsoorten, zeepsteen, was, porselein, stro, blik, ijzer, mergel, giethars, fimo-klei, leer, kurk, brooddeeg, marmer, plastic, touw, brons, jute, stof, parelmoer, bananenblad, wol, enzovoort.

Zijn collectie is inmiddels  opgebouwd, en bestaande uit meer dan 350 kerstkribben uit diverse landen zoals: Duitsland, Nederland, België, Rusland, Mexico, Pen, Colombia, Denemarken, Israël, Kenia, Polen, Thailand, Bangladesh, Hongkong, El Salvador, Filipijnen, Ivoorkust, China, Taiwan, Curaçao, Sri Lanka, Indonesië, Zaïre, Thailand, Italië, Engeland, Opper Volta, Nigeria, Chili, India, Kameroen, Ghana, Rwanda, Spanje, Ecuador, enzovoort.

De tentoonstelling kan t/m 06 januari 2023 bezocht worden op di t/m za van 13 tot 17 uur.